Definify.com
Definition 2024
કોઢ
કોઢ
Gujarati
Noun
કોઢ • (koḍh) n
Anagrams
- ઢકો (ḍhako)
See also
- (Types of Leprosy Listed in Indian Literature):
- મહાકોઢ (mahākoḍh, “incurable kinds”): કાપાલ (kāpāl), ઉદુંબર (udumbar), મંડલ (maṇḍal), સિધ્મ (sidhma), કાકણ (kākaṇ), પુંડરીક (puṇḍrīk), ઋક્ષજિહ્વ (rukṣajihva)
- ક્ષુદ્રકોઢ (kṣudrakoḍh, “curable kinds”): એકકુષ્ઠ (ekkuṣṭh), ગજચર્મ (gajcarma), ચર્મદલ (carmadal), વિચર્ચિકા (vicarcikā), વિપાદિકા (vipādikā), પામા (pāmā), કચ્છૂ (kacchū), દદ્રુ (dadru), વિસ્ફોટ (visphoṭ), કિટિમ (kiṭim), અલસક (alsak)